Volontär med din baby

för några veckor sedan gav jag Megan thrill (eller skrämningen) att bli erkänd i det verkliga livet från hennes arbete på hennes webbplats, hoppade apor. Jag identifierade henne i parken, och hennes speciella kombination av barn (tvillingbarn och en äldre tjej) fick mig att tro att hon utan tvekan var den jag trodde att hon liknade, även om jag bara hade sett henne i några bilder på Flickr. Så självklart kände jag mig som en stalker när jag närmade mig henne, men när jag introducerade mig, verkade hon inte rädd av min hotande fem meter noll tum statur, eller min sena tredje trimestern. Under nästa vecka bytte vi några e-postmeddelanden, och Megan, som är en veteranmamma (inte en rookie!) Till småbarn Milo, Huck och Preschooler Annabella, delade en fantastisk aktivitet med mig.

Varje fredag ​​morgon tar jag mina barn (2, 2, och 4) till det lokala soppköket där vi hämtar flera lådor av mat och levererar dem till människor som nyligen har flyttat ut ur det hemlösa skyddet och försöker fortfarande komma tillbaka på sina fötter.

Jag är ganska säker på att mina tvååringar inte förstår varför vissa människor har mat och vissa människor gör det inte. Även min fyraåriga börjar bara förstå vad vi gör. (Förra veckan trodde jag att hon verkligen fick det, tills hon sa: “Om de inte har tillräckligt med mat, varför går de inte bara till mataffären mycket oftare?”) Ändå hoppas jag är åtminstone plantera ett frö om tanken på att ge tillbaka till ditt samhälle. Dessutom är det en rutinmässig och barns kärleksrutiner, oavsett vad de är.

Om du inte hittar en frivillig möjlighet är det barnvänligt och du inte har ansökt barnomsorg, få dina mamma-vänner att hjälpa. Om du har en lekgrupp och du är bekväm att lämna dina barn i en timme eller två, handla av och varje vecka, gå en mamma gå till frivilligt jobb medan resten av mommies njuter av barnen.

Besök volunteermatch.org eller skriv “volontär” och din stad i en sökmotor för att hitta möjligheter i ditt område.

Leave a Comment