En dag ute på National Railway Museum-York

En dag ute på National Railway Museum-York-York

Det är maj och det regnar … igen. Liksom många föräldrar där ute tycker vi att det är en kamp för att hålla barnen underhållna när vädret är kallt och blåsigt ute. Inte ett annat mjukt spel jag hör dig gråta. Jag är med dig på det, det finns bara så många bilder och bollgropar som jag kan dämpa min Tush på. Aj.

En av våra favoriter “Gå till när det regnar” platser i Yorkshire är National Railway Museum (och jag är inte ens en tågälskare-London som bor i 11 år såg till det) men detta museum är helt vidögd fascinerande för alla Familj och det är gratis.

Det finns bokstavligen hundratals järnvägsfordon i museet tillsammans med Outn Open Train Ride för när solen äntligen lyser och du är över hela landet ombord på det futuristiska japanska kultåget inomhus tillsammans med andra tåg du kan gå på. Oliver, tio gånger på, frågar mig fortfarande varför tågen inte rör sig och misslyckas aldrig med att få andra ombord på att skratta när han låtsas vara biljettsamlaren och ber om deras biljetter!

Det som är så fängslande är hur du kan komma nära över 300 års tåghistoria i Yorks enda nationella museum genom att utforska deras jättehallar fulla av tåg och järnvägslegender inklusive den majestätiska hertuginnan av Hamilton och den fantastiska överflödet av de kungliga tågen.

Jag vet att det var så jag skulle ha velat ha rest! Vi älskar också galleriet där, visar ut tågkonst och affischer tillsammans med resväskor, fågelburar och konfektmaskiner av gamla prickade runt museet.

Du kan till och med titta på ingenjörer på jobbet i verkstaden, avslöja dolda skatter i lagret och göra spår till utomhusområdet där det finns utomhusspel tillsammans med miniatyr järnvägsturer.

Varje helg och i skollovet kan barn njuta av ett roligt program med evenemang, inklusive vetenskapshower, berättelser, ångturer, hantverksaktiviteter och specialevenemang så kolla in webbplatsen för att planera ditt besök.

Halvperioden i maj 2013 är djur tema som gör det möjligt att upptäcka alla saker pälsiga, skaliga, fjäderiga och fluffiga och hur de förhåller sig till våra järnvägar. Du har möjlighet att lära dig om arbetande järnvägsdjur, varelserna som transporterades på skenorna och till och med de läskiga kryporna som var hemliga stowaways! Jag skulle starkt rekommendera museet till alla!

Fotografier © Peter Broadbent.

Köp min bästsäljande bok i pocketbok eller ljud

Min debutbok är min guide för att överleva och trivas på jobbet och hemma och erbjuder insikt i hur man skapar ett digitalt företag eller återvänder till arbete med förtroende.

Mumboss: The Honest Mum’s Guide to Surviving and Thriving at Work and At Home (UK 2nd Edition)

Finns på Amazon eller Audible

The Working Mom: Din guide för att överleva och blomstra på jobbet och hemma (USA/Kanada -utgåvan)

Tillgänglig 8 september 2020. Beställ nu på Amazon

Gilla vad du har läst? Varför inte följa Vicki på Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest och Instagram

Missa aldrig ett inlägg!

Prenumerera på ärlighet för mitt veckovisa e -postnyhetsbrev där jag delar mina nya blogginlägg, bloggtips, evenemangsinbjudningar, tävlingar och nyheter om min nya bok. Jag delar aldrig dina personuppgifter med tredje parter.

Facebooktwitterpinterestemailtumblrshare

Leave a Comment