Hur man gör ett mjölk babybad + alla fördelar

Bröstmjölk är full av värdefulla näringsämnen till ditt barn. Spädbarn som ammas får nästan otaliga förmåner som rör hälsosam tillväxt och utveckling. Men många mammor inser inte att du också kan använda bröstmjölk. Bröstmjölkbad kan hjälpa till att behandla och förhindra vagga mössa, eksem, blöja utslag och fukta ditt barns hud. Läs vidare för hur du lägger till lite “flytande guld” till ditt barns bad.

Fördelarna med ett bröstmjölkbad för ditt barn

Bröstmjölk för fukt

Bröstmjölk innehåller några olika typer av syror som lugnar och läker barnets mjuka och mjuka hud. Oleinsyra är en omega -fettsyra som finns i mänsklig vävnad. Denna syra är avgörande för fuktgivande och förhindrar effekterna av åldrande. Palmitinsyra, en mättad fettsyra, är en annan intensiv fuktighetskräm. Linolsyra och vaccensyra är ytterligare två syror som finns i bröstmjölk. Linolsyra lugnar inflammation, lugnar fläckar och ger hydrering. Vaccensyra närar och skyddar mot de hårda förhållandena utanför livmodern.

Ett mjölkbad kan behandla baby akne

Bröstmjölkbad kan hjälpa till att läka röda fläckar och akne. Akne är vanligt hos spädbarn eftersom de får några fluktuerande hormoner från sin mamma när de ammar och har återstående hormoner i blodet. Laurinsyra, som finns i både i bröstmjölk och kokosnötsolja, är ett antibakteriellt medel. Några droppar bröstmjölk i badet kan bidra till att minska akneutbrott och rensa röda fläckar och missfärgning.

Bröstmjölk för att läka mindre irritationer

Spädbarn kan lugnas ytterligare av bröstmjölkbad när de lider av mindre brännskador, snitt eller insektsbett. Immunoglobin-A, en komponent av bröstmjölk, hjälper till att avvärja infektioner genom att bekämpa bakterier. Om ditt barn har irritation eller klåda från insektsbett eller mindre repor är ett bröstmjölkbad ett läkande och lugnande hemmedicin.

Bröstmjölk för att lugna blöjutslag

Bakterier och jäst på spädbarn kan också orsaka utslag av blöjor. De antibakteriella egenskaperna och lugnande syrorna i bröstmjölk kan lugna inflammerad och obekväm hud. Tillsatsen av bröstmjölk till ett bad kommer att främja läkning och lugn irritation.

Ett mjölkbad kan förhindra och behandla vagga lock, psoriasis och eksem hos ditt barn

Hudproblem kan vara ganska vanliga hos spädbarn. Vissa frekventa problem inkluderar vagga cap, psoriasis och eksem.

Cradle Cap …
är i huvudsak resultatet av en överproduktion av talg eller hudens naturliga oljor. Denna uppbyggnad av talg resulterar i knapriga och oljeplåster, vanligtvis i hårbotten. Det kan presenteras som gulaktiga eller brunaktiga skalor på huvudet. Det kräver inte medicinsk behandling och är inte skadligt för ditt barn, även om det är lite kliande och fula.

Psoriasis…
är inte utbredd hos spädbarn men har varit känt för att utvecklas i deras blöjområde. Psoriasis är en uppbyggnad av hudceller. Detta resulterar i skaliga och tjocka fläckar. Symtomen på psoriasis är knäckt och torr hud med en del blödning såväl som klåda och brinnande.

Eksem…
är ännu ett hudtillstånd som barn får som kan behandlas med ett bröstmjölkbad. Det är något vanligt hos barn och spädbarn. Många föräldrar förvirrar dock det med andra hudförhållanden som vagga lock. Eksem är fläckar eller fläckar av grov, fjällig och röd hud. Det är vanligtvis kliande eller mindre smärtsamt. Du hittar det vanligtvis i veckens hud inklusive veck i deras leder eller mellan hudveck. Till skillnad från vagga lock som är uppbyggnaden av talg orsakas eksem av produktionen av för få naturliga hudfuktighetsgivare vilket resulterar i torr hud.

Många föräldrar svär vid användning av bröstmjölkbad för att lugna dessa hudtillstånd. Det finns dock ingen vetenskaplig forskning eller bevis bakom detta. Du bör fortfarande få en utvärdering och behandling från din barnläkare om ditt barn har ett utslag som oroar dig. Under tiden, för lättnad hemma, kan ett bröstmjölkbad vara svaret. Komponenterna i bröstmjölk kan ge fukt och läkning. Närande och lugnande knäckt hud. De kan också arbeta för att bryta upp samlingen av talg och hudceller som underlättar klåda.

Hur man gör ett mjölkbad till ditt barn

För att ge den högsta koncentrationen av bröstmjölk bör du använda ett barnbadkar i barn i stället för ett badkar i full storlek. Vi älskar de första åren säker på Comfort nyfödda för små barn baby badkar för spädbarn och den nakna nakna hopfällbara babybadkaret för småbarn!

Steg 1

Fyll badet med varmt vatten och testar det på din inre handled för att se till att det inte är för varmt eller för kallt. När du har en tillräcklig mängd varmt vatten för ett bad, tillsätt bröstmjölken.

Tillsätt cirka 180 ml till 300 ml bröstmjölk, eller cirka 6 till 10 uns. Mjölken kan ha tidigare kylts eller fryst eller till och med nyuttryckt. Du bör dock se till att det är varmt innan du lägger till det i badet.

Steg 2

Häll i mjölken och rör om badet med handen tills vattnet verkar mjölkigt och vitaktigt. Placera barnet i badet och bada som vanligt. Var noga med att hällaVatten försiktigt över spädbarns armar och nacke. Långsamt och försiktigt hälla vattnet på ditt barns hårbotten kan hjälpa till med vaggan. Använd en tvättduk för att tappa mjölkbadet på ditt barns ansikte och var uppmärksam på deras kinder.

Steg 3

Bröstmjölk är ett värdefullt ämne och skapar ett bröstmjölkbad använder en hel del uns. Om mjölk inte är bortskämd, men förbi det datum då du säkert kan mata den till ditt barn, kan du överväga att använda den för ett bröstmjölkbad. Bröstmjölk kan bara hålla i kylen i tre till fem dagar och i frysen i sex månader eller mindre. Om din bröstmjölk har godkänt sitt utgångsdatum och inte är dåligt luktande, chunky eller möglig bör det vara säkert att använda i ett bad.

Om du producerar överflödigt mjölk eller pumpar ytterligare mjölk för att förhindra engorgement spara det! Du kan sedan använda det för ett bröstmjölkbad.

Bröstmjölk kan vara närande och lugnande för spädbarn. Den är full av viktiga näringsämnen och syror som fuktar och läker barnens hud. Att ge ditt barn ett bröstmjölkbad kan förhindra och lugna en mängd olika hudproblem och hålla din lilla hud baby-mjuk.

Hoppa vidare till vår Rookie Moms Facebook -grupp om du letar efter råd om något från babymjölk till sömnplaner!

Leave a Comment