Njut av de näringsmässiga fördelarna med Sunkist Grapefrukt i sommar

Sharing är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Frukt är läckra och bra för dig. Vissa tror att du borde inte äta grapefrukt medan du tar vissa droger. Sunkist bjöd in Healthy Mothers Magazine att ställa Dr. Donnica Moore, en högt ansedd kvinnors hälsoexpert och förespråkare, läkare, pedagog och som mediekommentator några frågor om grapefrukt och varför det borde inkluderas i en hälsosam kost.

HMM: Vilka är näringsfördelarna med grapefrukt? Varför borde kvinnor inkludera grapefrukt i sina dieter?

Dr. Moore: Grapefrukt är en “superfood”. En “superfood” hänvisar till livsmedel som är naturligt packade med antioxidanter, fiber, vitaminer och mineraler. När de äts som en del av en hälsosam kost, kan “superfruits” som citrusfrukter (som apelsiner, citroner och grapefrukt) bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar, stärka immunsystemet, hjälpa till att kontrollera aptiten, hjälpa till med viktminskning och främja hud hälsa. Studier visar att en person faktiskt kan gå ner i vikt när man äter större mängder mat genom att välja livsmedel med mycket fiber- och vatteninnehåll som citrusfrukter. Varför fungerar det här? Eftersom dessa livsmedel inkluderar färre kalorier per gram, erbjuder en större känsla av fullhet och hjälper till att hålla blodsockernivån mycket mer konstant, vilket resulterar i förbättrad aptitkontroll.

Citrusfrukter är packade med gynnsamma antioxidanter och viktiga näringsämnen som kan främja hjärthälsa och kan bidra till att minska risken för vissa kroniska sjukdomar. Till exempel kan flavonoiderna i frukt som grapefrukt hjälpa till att skydda hjärtat genom att minska inflammation i artärerna. Och studier visar att ofta konsumtion av citrusfrukt, som en del av en hälsosam kost, kan bidra till att minska risken för vissa cancerformer, inklusive mage, prostata, bukspottkörtel, gastrisk och andra drabbade organ. En ny publikation från Nurses Health Study tyder på att kvinnor som konsumerade den högsta mängden citrusfrukter per dag (inklusive grapefrukt) hade en minskad förekomst av den vanligaste typen av stroke.

Relaterat Kan du träna din hjärna att tama semesterrelaterad ångest?

Citrusfrukter anses specifikt vara en supermat för hudvård eftersom de inkluderar fytonutrients som fungerar som antioxidanter, vilket skyddar dig från helt fria radikaler som skadar hudceller och resulterar i tecken på åldrande.

HMM: Hur många portioner grapefrukt rekommenderar du att kvinnor har på en vecka?

Dr. Moore: Detta är en fråga om personlig preferens. Medan många medicinska organisationer rekommenderar att vuxna konsumerar 5 eller mycket fler portioner frukt och grönsaker per dag, finns det ingen särskild rekommendation för hur många av dem borde vara citrusfrukter. De amerikanska dietriktlinjerna rekommenderar att du gör hälften av varje måltid eller hälften av de livsmedel du äter frukt och grönsaker. Jag försöker personligen att ha en av dessa portioner per dag som citrusfrukt, och nu när Star Ruby Grapefrukt är under säsong och lätt tillgänglig är det lätt för mig att välja grapefrukt för den serveringen.

HMM: Har vissa mediciner negativa biverkningar om du tar dem och äter grapefrukt?

Dr. Moore: Vissa receptbelagda och icke-receptbelagda mediciner blandas inte bra med grapefrukt eller grapefruktjuice. Grapefrukt kan öka absorptionen av vissa läkemedel i blodomloppet, vilket kan leda till negativa effekter. Som läkare är en sak jag försöker dela med mina klienter att orsaken till problem endast gäller för vissa, särskilda typer av mediciner – inte alla. Därför är min bästa vägledning att kontakta din läkare eller apotekare och fråga dem om de specifika läkemedel du tar kan ha en interaktion med grapefrukt. Gör inte antaganden! Chansen är stor att du kan ta reda på att grapefrukt är helt säkert att glädja dig med dina läkemedel. Också: Använd din läkares check för att också fråga om du fortfarande behöver ta alla dina mediciner. Det kan vara dags att uppdatera doser eller tid att avbryta ett recept.

Relaterade fakta om covid19

HMM: Vilka läkemedel har dåliga interaktioner när de blandas med grapefrukt eller andra citrusfrukter?

Dr. Moore: Det finns flera mediciner som har haft interaktioner med grapefrukt, särskilt Valium och några av statinerna. Men om du tar några läkemedel, borde du kolla med din läkare eller apotekare för att se till att din inte finns på listan. Det skulle vara olyckligt att missa näringL och smakfördelar med grapefrukt om du inte behövde.

HMM: Om någon tar ett läkemedel som borde inte blandas med grapefrukt finns det några andra sätt som personen kan få samma näring som grapefrukt ger?

Dr. Moore: Oranges erbjuder många – men inte alla – av näringsmässiga fördelar med grapefrukt och har inte visat sig interagera negativt med läkemedel.

HMM: Har du någon annan vägledning för upptagna mödrar om hur man upprätthåller en hälsosam balanserad kost?

Dr. Moore: Den bästa vägledningen som jag kan ge upptagna mödrar om hur man upprätthåller en hälsosam, balanserad kost är att komma ihåg att du inte har tid att vara sjuk! Att göra din hälsa och fitness till en prioritering är lika viktigt för din familj som för dig.

Om Sunkist: Sunkist är ett kooperativ-ett ideellt företag. Med medlemmar, bestående av California och Arizona Citrus -odlare. Sunkist är det äldsta kontinuerligt operativa citruskooperativet i Amerika och det största marknadsföringskooperativet i världens frukt- och grönsaksindustri.

Cascia Talbert är en upptagen bloggare, förläggare, frilansförfattare, onlinehandlare och mor till fem barn, som bor i Stillahavsområdet. Med en B.A. I historia och lag och en passion för att skriva och hålla sig frisk, startade hon Healthy Mothers Magazine 2007. Healthy Mothers Magazine är för närvarande rankad som den bästa hälsobloggen för mödrar och har flera hälso -expertförfattare och morbloggare. Fröken Talbert tror att om mödrar är välutbildade i hälsoproblem och hur de kan hålla sig friska, kan de överföra den informationen till sina barn och vända barnens fetma statistik i USA

Relaterat Vad är bronkit? – Symtomen och behandlingen

Fröken Talbert är en presenterad hälsobloggare på wellsphere.com och hennes artiklar kan också hittas på ezinearticles.com. Hon driver också det hälsosamma mammas sociala nätverk på Ning, hanterar mammas Natural Health and Wellness Store och är i Social Media Advisory Board for America’s Wellness Challenge.

Länk till det här inlägget: njut av näringsmässiga fördelar med Sunkist grapefrukt i sommar

0/5

(0 recensioner)

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Dela med sig

Leave a Comment