Mamma kan äta de fantastiska sakerna. VERKLIGEN.

Vi alla är värda att äta de fantastiska sakerna

En gång i tiden skickade en kokbokförfattare mig sin bok, Mom-a-Licious. Jag kollade in lite av det, men kokade aldrig något från det. Vi bodde i ett hus tillfälligt såväl som kombinationen av det lilla köket, mina barns åldrar, deras sömnplaner och bristen på parkeringsplatser i mitt liv under den tiden antydde att allt prat om matlagning, recept Förutom min hälsa och välbefinnande i allmänhet gick i det ena örat och ut det andra. Jag kom bara förbi när det gäller energi. Stora erbjudanden av uttag var inblandade. Jag tappade troligtvis boken inom tre dagar efter att jag fick den.

Något jag kollade in i introduktionen av Momalicious har dock fastnat med mig. Författaren antog med rätta att jag håller på med fräsch, frisk skapande för mina barn. Ja, mitt kylskåp såväl som fruktkorg är alltid full av briljant färgad paprika, jordgubbar, björnbär, fuji äpplen samt morötter. Jag köper avokado varje vecka.

“Men räcker jag efter de sakerna när jag vill ha ett mellanmål?” Hon krävde att jag frågade mig själv.

Nope. De är för barnen.

Det var verkligen vad min undermedvetna trodde att processen var. Jag var inte ens medveten om exakt hur jag behandlade mig själv förrän jag kollade ut (skummade) den här boken.

Läcker frukt är också för föräldrar.

Jag ser nu att detta är löjligt. Jag har lika rätt till en skål full av blåbär som barnen. Jag kan köpa mycket fler blåbär om vi tar slut. Av någon anledning kom denna grund inte naturligt för mig. Jag berövade mig hälsosam mat eftersom jag hade identifierat dessa saker psykologiskt som för barnen. Två år efter att ha erkänt denna vana arbetar jag fortfarande på min instinkt för att skydda deras stash.

Tror någon att specifika livsmedel är för barnen? (Och jag antyder inte fiskiga kex.)

Leave a Comment