Makin ‘IT: Healthy Lunch Pancakes

Jag såg det här receptet för enkla lunchpannkakor på Decafmom för nästan två år sedan och bokmärkte det för att prova. Fyllda med grönsaker, dessa pannkakor är friska för småbarn såväl som deras mödrar som ibland finns på cheerios som faller på golvet.

Potatispannkakor från decaf mamma

Basreceptet
Ingredienser

2 ägg

1/2-3/4 kopp förkokad stärkelse som potatis, sötpotatis eller spaghetti

1/4 kopp hackade grönsaker (som broccoli, blomkål eller spenat), förkokt färskt eller tinat fryst, valfritt

2 matskedar ost, valfritt

nypa salt

Metod

Kombinera alla ingredienser och blanda väl; smeten borde vara tjock.

Värm upp en stekpanna till medelhög och täck lätt med kokspray eller smält smör.

Häll dockor av smet på varm panna, spridning med baksidan av en sked till önskad storlek och tjocklek.

När botten är gyllene och topparna är delvis kokta, vända och avsluta matlagning som du skulle göra pannkakor.

Se mycket fler variationer inklusive sötpotatis, bakad potatis och spaghetti (!) På hennes blogginlägg: Easy Recept: Lunch Pancakes.

Startade anonymt för ungefär två år sedan, DecafMom Blog, skrevs av en kvinna som jag gillade bäst bort. Hon vann mig genom att ta på sig rookie-mamma-inspirerade utmaningar med sina två söner. Jag kommisserade (i förväg, det visar sig) med att hon måste byta för att decafera och nickade mitt huvud i erkännande på henne jag hatar Park Post. Jag också, jag också, jag också! I morse blev jag bummed för att se att hennes blogg är på långvarig hiatus. Jag hoppas att hon klarar sig bra och att hennes mycket hemliga omslag inte blåste.

För att jazza upp dina friska pannkakor ytterligare kan du göra dem mickey-musstil eller som alfabetet bokstäver!

Inte på humör för friska pannkakor? Välj ett annat roligt Makin ‘IT -projekt.

Leave a Comment